Camping & voorzieningen

Bonjour,

Camping de L ’Ardan ligt op een eilandje tussen het riviertje de Ardan en het Canal du Nivernais in het zonnige departement Nièvre in de regio Bourgogne. Links van ons terrein wonen de koeien op een glooiende landgoed, rechts ligt het kleine authentieke dorpje Chaumot. Op 3 km ligt het gezellige stadje Corbigny, waar allerlei winkels en supermarkten zijn. Wij bieden u een vakantie op een camping met nog geen vijftig plaatsen waar natuur en gezelligheid de kernwoorden vormen. 

Kampeerplaatsen

Bij camping de l’Ardan zult u geen omheinde kampeer plaatsen vinden. Wel bieden wij een mooi terrein aan omringd door water waar de meest prachtige bomen u voorzien van schaduw. In overleg mag u hier een plekje uitzoeken om te gaan genieten van een welverdiende vakantie. 

ShotbySheena_Campingdelardan
ShotbySheena_Campingdelardan

Vers brood

Elke dag is er vers brood beschikbaar, welke door de lokale bakker geleverd wordt. U kunt het brood dagelijks afhalen tussen 08.30 en 10.00 uur bij de receptie. De bestelling van het brood dient wel een dag van tevoren door te worden gegeven. Hiervoor liggen bestellijsten bij de receptie die u kunt invullen. 

Bistro

Onze bar & bistro, voorzien van een prachtig terras, is van 1 april tot 1 oktober  open. Van 8.30 tot 12.00 uur en van 16.00 tot 22.00 uur. Vanaf 19:00 uur kunt u hier dineren. Op woensdag is de bar en bistro gesloten vanaf 12.00 uur. Er is een mooie wisselende kaart, denk hierbij aan de bekende Pavé Charolais, een stukje zalm of een heerlijke seizoensalade.  

Wij raden u aan te reserveren voor het diner. Dit kan bij de receptie.

Frankrijk-Chaumot-Camping de LArdan-ExtraLarge
ShotbySheena_Campingdelardan

Sanitair gebouw

In 2022 is het sanitair geheel vernieuwd, waardoor alles weer netjes en fris is. De ruimte beschikt over meerdere douches en toiletten. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze wastafels en wascabines. Uiteraard beschikt het sanitair gebouw over warm water voor de vaat of de was. Er is ook een toilet en doucheruimte toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Fijn om te weten is dat wij geen gebruik maken van douchemuntjes. Indien u een chemisch toilet heeft dan kunt u deze legen aan de achterkant van het sanitair gebouw. 

U kunt ook gebruik maken van een wasmachine, muntjes hiervoor zijn verkrijgbaar bij de receptie. Tevens staat er een koel-vriescombinatie die u kunt gebruiken. 

Overige informatie

  • In de bar & bistro en op het terras is er een goede Wifi verbinding. 
  • Bij de receptie kunt u terecht voor meerdere fiets- en wandelroutes of informatie voor leuke dagjes uit. Denk aan een dagje Vezelay, brocante markten, een dagje winkelen in Dijon of een wijnwandeling in Auxerre.
  • Het is ook mogelijk om te vissen vanaf de camping. Hiervoor moet u wel in het bezit zijn van een visvergunning.
  • Boeken en spelletjes zijn te leen bij de bar & bistro.
  • Op 3 kilometer afstand vindt u het gezellige stadje Corbigny. Hier bevinden zich meerdere supermarkten, winkels en garages. Elke vrijdag is hier de weekmarkt en de 2e dinsdag van de maand een grote markt.
  • Honden zijn van harte welkom maar dienen wel aangelijnd te zijn op de camping. En kunnen worden uitgelaten buiten het campingterrein.
  • Het afval dient gescheiden te worden en kan worden gedeponeerd bij de afvalcontainers op de camping. Glas kunt u net buiten de camping deponeren.
ShotbySheena_Campingdelardan

Onze algemene voorwaarden vindt u hier.

We zien u graag

Sanitair gebouw