Camping & voorzieningen

Bonjour,

Camping de l’Ardan ligt op een eilandje tussen het riviertje de Ardan en het Canal du Nivernais in het zonnige departement Nièvre in de regio Bourgogne. Links van ons terrein wonen de koeien op een glooiende landgoed, rechts ligt het kleine authentieke dorpje Chaumot. Wij bieden u een vakantie op een camping met nog geen vijftig plaatsen waar natuur, rust en gezelligheid de kernwoorden vormen.

Kampeerplaatsen

Bij camping de l’Ardan zult u geen omheinde kampeer plaatsen vinden. Wel bieden wij een mooi terrein aan omringd door water waar de meest prachtige bomen u voorzien van schaduw. In overleg mag u hier een plekje uitzoeken om te gaan genieten van een welverdiende vakantie. Wilt u zekerheid van een plekje neem dan van te voren contact met ons op.

ShotbySheena_Campingdelardan
ShotbySheena_Campingdelardan

Vers brood

Elke dag is er vers brood beschikbaar, welke door de lokale bakker geleverd wordt. U kunt het brood dagelijks afhalen tussen 08.30 en 10.00 uur bij de receptie. De bestelling van het brood dient wel een dag van tevoren door te worden gegeven. Hiervoor liggen bestellijsten bij de receptie die u kunt invullen. 

Bistro

Onze bistro ‘La Belle Vie’ is van 1 april tot 1 oktober alle dagen van de week open. Van 8.30 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 23.00 uur. Vanaf 18:00 uur kunt u hier dineren. Er is een mooie wisselende kaart, denk hierbij aan een stukje zalm of een heerlijke seizoensalade.

Wij raden u aan te reserveren voor het diner. Dit kan bij de receptie.

ShotbySheena_Campingdelardan
ShotbySheena_Campingdelardan

Sanitair gebouw

In 2021 is het sanitair geheel vernieuwd, waardoor alles weer netjes en fris is. De ruimte beschikt over meerdere douches en toiletten. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze wastafels en wascabines. Uiteraard beschikt het sanitair gebouw over warm water voor de vaat of de was. Er is ook een toilet en doucheruimte toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Fijn om te weten is dat wij geen gebruik maken van douchemuntjes. Indien u een chemisch toilet heeft dan kunt u deze legen aan de achterkant van het sanitair gebouw. 

U kunt ook gebruik maken van een wasmachine of wasdroger, muntjes hiervoor zijn verkrijgbaar bij de receptie. Tevens staat er een koel-vriescombinatie die u kunt gebruiken. 

Overige informatie

  • In de bistro en op het terras is er een goede Wifi verbinding. 
  • Bij de receptie kunt u terecht voor meerdere fiets- en wandelroutes of informatie voor leuke dagjes uit. Denk aan een dagje Vezelay, brocante markten of een dagje winkelen in Dijon.
  • Het is ook mogelijk om te vissen vanaf de camping. Hiervoor moet u wel in het bezit zijn van een visvergunning.
  • DVD’s, boeken en spelletjes zijn te leen bij de receptie.
  • Op 3 kilometer afstand vindt u het gezellige stadje Corbigny. Hier bevinden zich meerdere supermarkten, winkels en garages. 1x per week is er markt.
  • Honden zijn van harte welkom maar dienen wel aangelijnd te zijn op de camping. En kunnen worden uitgelaten buiten het campingterrein.
  • Het afval dient gescheiden te worden en kan worden gedeponeerd bij de afvalcontainers aan het begin van de camping.
ShotbySheena_Campingdelardan

Onze algemene voorwaarden vindt u hier.

We zien u graag