Camping & voorzieningen

Bonjour,

Camping de l’Ardan ligt op een eilandje tussen het riviertje de Ardan en het Canal du Nivernais in het zonnige departement Nièvre in de regio Bourgogne. Links van ons terrein wonen de koeien op een glooiende landgoed, rechts ligt het kleine authentieke dorpje Chaumot. Wij bieden u een vakantie op een camping met nog geen vijftig plaatsen waar natuur, rust en gezelligheid de kernwoorden vormen.

Kampeerplaatsen

Bij camping de l’Ardan zult u geen omheinde kampeer plaatsen vinden. Wel bieden wij een mooi terrein aan omringd door water waar de meest prachtige bomen u voorzien van schaduw. In overleg met Robert of Chiel mag u hier een plekje uitzoeken om te gaan genieten van een welverdiende vakantie. Wilt u zekerheid van een plekje neem dan van te voren contact met ons op.
ShotbySheena_Campingdelardan
ShotbySheena_Campingdelardan

Vers brood

Elke dag is er vers brood beschikbaar welke door de lokale bakker geleverd wordt. Dit moet wel een dag van tevoren besteld worden.

Bistro

Onze bistro is in het hoogseizoen 5 dagen per week open. Vanaf 17:00 uur kunt u hier een borrel komen drinken en vanaf 18:00 uur kunt u hier dineren. Er is een kleine wisselende kaart, denk hierbij aan een stukje zalm of een heerlijke salade.

ShotbySheena_Campingdelardan
ShotbySheena_Campingdelardan

Sanitair gebouw

In 2020 heeft het sanitair een kleine opknapbeurt gehad waardoor alles weer netjes en fris is. De ruimte beschikt over meerdere douches en toiletten. Daarnaast kunt u gebruik maken van een van onze wastafels. Uiteraard beschikt het sanitair gebouw over warm water voor de vaat of de was. Er is ook een toilet en doucheruimte toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Fijn om te weten is dat wij geen gebruik maken van douchemuntjes, u kunt dus zolang douchen als u wilt. Indien u een chemisch toilet heeft dan kunt u deze legen bij een speciale bak bij het sanitair gebouw. 

Bijzonder is dat wij nog beschikken over echte originele wastafels met wringer, maar mocht u meer gemak willen dan kunt u ook gebruik maken van een wasmachine. Tweemaal daags wordt het sanitair schoon gemaakt.

Overige informatie

  • In de bistro en op het terras is er een goede Wifi verbinding. 
  • Bij de receptie kunt u terecht voor meerdere fiets- en wandelroutes of informatie voor leuke dagjes uit. Denk aan een dagje Vezelay, brocante markten of een dagje winkelen in Dijon.
  • Het is ook mogelijk om te vissen vanaf de camping. Hiervoor moet u wel in het bezit zijn van een visvergunning.
  • DVD’s, boeken en spelletjes zijn te leen bij de receptie.
  • Op 3 kilometer afstand vindt u het gezellige stadje Corbigny. Hier bevinden zich meerdere supermarkten, winkels en garages. 1x per week is er markt.
  • Honden zijn van harte welkom maar dienen wel aangelijnd te zijn op de camping. Zelf hebben wij ook een hond en twee katten rondlopen op de camping.
  • Het afval moet gescheiden worden en kan worden gedeponeerd bij de afvalcontainers aan het begin van de camping.
ShotbySheena_Campingdelardan

Onze algemene voorwaarden vindt u hier.

We zien u graag