Omgeving

Camping de l’Ardan ligt aan de rand van de Morvan. Hier vindt u nog een stukje ongerepte natuur met bossen, meren, bergen en kabbelende beekjes, waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. Bent u op zoek naar sportieve activiteiten, dan komt u in de Morvan ook aan u trekken. Daarnaast zijn er meerdere eeuwenoude stadjes te vinden waar de middeleeuwse architectuur te bewonderen is.

Bij de receptie kunt u meer informatie opvragen over de activiteiten in de omgeving. Wij helpen u graag met het uitzetten van een fiets-, wandel of wijnroute. U kunt hier ook wandel- en fietskaarten lenen.

Canal du Nivernais

De grootste trekpleister van de camping is het Canal du Nivernais. Het ruim 200 jaar oude en 180km lange kanaal verbind St. Léger des Vignes naar Auxerre. Evenredig aan het kanaal ligt een bijna 200 km lange véloroute waar u prachtig kunt fietsen of wandelen. Bij de receptie kunt u wandel- en fietskaarten lenen.

Avallon en Vézelay

Zeker een bezoek waard zijn de plaatsen Avallon en Vézelay. Dit zijn twee van de oudste en mooiste stadjes van de Morvan. Vooral de basiliek van Vézelay is prachtig. Mocht u een grotere stad willen bezoeken dan raden wij u Auxerre of Dijon aan, hier kunt u winkelen in een oud stadshart.

De Morvan

De Morvan is een waterrijk gebied waar veel te doen is als het gaat om watersporten zo kunt u op meerdere plaatsen kajakken of raften. Maar ook Jet Skiën of Flyboarden behoort tot de mogelijkheden. Vooral rond de meren Lac de Settons en Lac de Pannecière is er veel mogelijk. Om rustig vanaf het water te kunnen genieten zijn er ook meerdere kanotochten welke u kunt volgen, er is zelfs een kanotocht die langs meerdere bezienswaardigheden eindigt in Vézelay.

Qua natuur zit men ook goed in de Morvan mooie plekjes zijn bijvoorbeeld de waterval Saut de Gouloux waar je heerlijk kan wandelen en ook kan pootje baden in het verkoelende water. Of bezoek Bibracte dit was de een Gallische nederzetting, die lag op de plek van de huidige Mont Beuvray, een heuvel van ruim 800 meter hoogte. De Haut-Folin is met zijn 901 meter de hoogste berg van de Morvan. De berg biedt allerlei mogelijkheden voor sportieve activiteiten. Zo zijn er talloze wandelpaden en kun je er mountainbiken en bergklimmen.

We zien u graag